Space runners- Αποστολή Χ: Εκπαιδεύσου σαν Αστροναύτης

Την 1η θέση στην κατάταξη των συμμετεχόντων για το σχολικό έτος 2022-23 κατέκτησε η ομάδα του σχολείου μας! Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποστολή Χ: Εκπαιδεύσου σαν αστροναύτης» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε σωματικές και επιστημονικές δραστηριότητες που στοχεύουν στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης καθώς και στην εξάσκηση του επιστημονικού συλλογισμού και της συνεργατικότητας υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Τσαρτσάλη (εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής), της Θώμης Τριανταφύλλου (εκπαιδευτικού του Τμήματος ένταξης) και της Κατερίνας Μπαζιάκου (δασκάλας του Ε2) . Πιο αναλυτικά οι δραστηριότητες ήταν οι εξής:

1. «Χτίζοντας τον πυρήνα ενός αστροναύτη» όπου πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις βελτίωσης της δύναμης των κοιλιακών και των ραχιαίων μυών.

2. «Αγριότητα astro course» που στόχευε στην ολοκλήρωση μιας διαδρομής ευκινησίας με ταχύτητα και ακρίβεια ώστε να βελτιωθούν οι κινητικές δεξιότητες, ο συντονισμός και η ταχύτητα των παιδιών.

3. «Γυμναστήριο του διαστήματος» στο οποίο πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης.

4. «Προπόνηση δύναμης πληρώματος». Η αποστολή περιλάμβανε καταλήψεις με το βάρος και push-ups για την ανάπτυξη της δύναμης των μυών και των οστών του άνω και του κάτω μέρους του σώματος.

5. «Σταθμός βάσης Boogie» στην οποία δημιουργήθηκε ένα μονοπάτι στον σχολικό χώρο. Οι μαθητές/τριες έπρεπε να το διασχίσουν αξιοποιώντας με δημιουργικότητα και συντονισμό δικές τους χορευτικές κινήσεις.

6. «Ηφαίστεια της Αφροδίτης». Στη δραστηριότητα αυτή δημιουργήθηκε ένα μονοπάτι με εμπόδια. Τα παιδιά κλήθηκαν να το διασχίσουν υπερβαίνοντας τα εμπόδια αυτά και προσπαθώντας να μην αγγίξουν το έδαφος.

7. «Εκπαίδευση συναρμολόγησης πληρώματος» στην οποία τα παιδιά συναρμολόγησαν παζλ προκειμένου να κατανοήσουν τη σημασία της επιδεξιότητας και του συντονισμού χεριού-ματιού.

8. Αποστολή: Control. Σε αυτή εκτελέστηκαν ρίψεις και πιάσιμο με το ένα πόδι με στόχο τη βελτίωση της ισορροπίας και της χωρικής αντίληψης.

9. «Κάντε έναν διαστημικό περίπατο» όπου πραγματοποιήθηκαν τα παιχνίδια «αρκούδα που σέρνεται» και «περπάτημα με καβούρια» για την αύξηση της μυϊκής δύναμης και τη βελτίωση του συντονισμού του άνω και του κάτω μέρους του σώματος.

10. «Peak liftoff», μια σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνει καταλήψεις, pushups και άλματα στον αέρα.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος

https://trainlikeanastronaut.org/greece/?fbclid=IwAR1MYO3eleaXKwpIDhajlrZjm01_AA0srtlJiXMS9fYWR4teq6PQm4ZdZCk

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *