Διάκριση της Ομάδας Ρομποτικής στον τελικό του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

Αποτελέσματα αξιολόγησης έργων του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του  4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2021-2022.

Στις ομάδες που διακρίθηκαν στον τελικό ήταν ομάδα ρομποτικής από την Σύρο στην οποία συμμετείχαν μαθητές από το 4ο Πειραματικό Δημοτικό  Σχολείο Σύρου και το Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που τα καθοδήγησαν.

Στον σύνδεσμο https://openedtech.ellak.gr/2022/06/29/apotelesmata-axiologisis-ergon-tou-4ou-panelliniou-diagonismou-anichton-technologion/ μπορείτε να δείτε όλα τα έργα που διακρίθηκαν στον τελικό ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

O 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώθηκε στην Κυκλική Οικονομία και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών. Παράλληλα, στοχεύει στη δημιουργία κατασκευών και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα διατίθενται για χρήση και αξιοποίηση στην εκπαίδευση,

Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Πάνω από 1300 μαθητές από όλες τις περιφέρειες της χώρας, παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν στον διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με Ανοιχτές Τεχνολογίες.

Στο https://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν και διατίθενται με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.

Τα έργα που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας που τους δίνουν την δυνατότητα να είναι επανα-χρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία. 

Η Ομάδα Ρομποτικής    

Μαθητές

  • Γιώργος Βλαχογιάννης, 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σύρου
  • Ραφαήλ Γάγκος, Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου
  • Μιχάλης Σπανός, 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σύρου
  • Άγγελος Τριαντόπουλος, Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου
  • Παναγιώτης Φωτεινιάς, 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σύρου

Εκπαιδευτικοί : Μανώλης Αργυρός – Αυγουστής Κλείσαρης

Διεύθυνση αποθετηρίου GitHub: https://github.com/4odimotikosyrou/EcoGreenHouse

Ιστοσελίδα έργουhttps://openedtech.ellak.gr/robotics2022/ecogreenhouse/

Βίντεο παρουσίασης : https://youtu.be/PSw2R2dmSiw